dijous, 22 de desembre del 2011

Acta de la reunió ordinària del Comitè Unitari del dia 22-03-11

Dia: 22 de març de 2011
Hora: 13:00 h
Lloc: Local del Comitè, Can Mora

Amb l’assistència de Laia Vidal, Esther Campos, Rafa Bernabé, Paula Trallero, Llucià Miras, Eduard Garcia i Enric Costa.

Es reuneix el Comitè Unitari per tractar l’ordre del dia següent:

1. Aprovació actes anteriors
2. Models d’instàncies
3. Casos d’assetjament laboral
4. Negociació jornada 35 hores i nou conveni
5. Properes eleccions
6. Altres

Després de discutir-ho, es prenen els acords següents:

1. Aprovació actes anteriors:

S’aprova per unanimitat dels assistents l’acta de la reunió del Comitè Unitari del dia 21 de febrer de 2011 i la de l’11 de març de 2011.

2. Models d’instàncies:


Només 15 persones han entrat els models d’instàncies per a reclamar el reglament de formació i la contractació d’un Pla de pensions per al personal, de les quals només 3 del Comitè.
Algunes de les persones que les han presentat ja han rebut resposta. La resposta diu que la proposta del fons de pensions la passaran al proper equip de govern, i que el reglament de formació ha quedat parat per culpa del comitè.
Cal que la Marta comenci ja a treballar aquest últim tema. En Rafa passarà la versió final del reglament, per tal de comparar-la amb la versió inicial que va presentar el Comitè.
Paral•lelament, es tornarà a demanar que el personal entri les instàncies.

3. Casos d’assetjament laboral:

Es comenten casos de queixes per assetjament laboral. Es portaran a la propera comissió de Seguretat i Salut.
Abans, però, es parlarà amb les persones afectades per veure què volen exactament, què esperen del Comitè i com volen que se’ls ajudi. L’Esther, la Laia i la Paula hi parlaran la setmana que ve.

4. Negociació jornada 35 hores i nou conveni:


La reunió de negociació de les 35 hores amb l’EG va anar molt malament.
L’Ajuntament havia de respondre la proposta realitzada pel Comitè a partir de les votacions fetes entre tot el personal municipal. Van dir que s’havien reunit tots els grups polítics excepte UDC i que tothom estava d’acord que no era el moment de rebaixar la jornada laboral, però que sí que estan disposats a parlar-ne a partir del mes de setembre.
Van dir que el personal no treballa prou, perquè si es vol rebaixar una hora és que no hi ha prou feina. També van manifestar que l’ajuntament està mal organitzat i que això és culpa del Comitè. Que han intentat reorganitzar les tres grans àrees (informàtica, intervenció i RRHH), que s’han gastat molts diners en programes que no han funcionat, i que no s’han pogut posar a reorganitzar la resta d’àrees.
Des del Comitè es va dir que tot el problema és seu: l’organigrama, el fet de dedicar-se (i malament) només a 3 àrees, etc.
L’EG va manifestar que sí que volien negociar el conveni, igualment.

Es decideix que es farà ja una instància reclamant el pagament del fons de modernització de 2010. si no hi responen afirmativament, s’anirà al contenciós administratiu. La instància la farà en Rafa.
S’entrarà també una altra instància comunicant que el Comitè atura definitivament la negociació del conveni.

5. Properes eleccions:


Abans de les properes eleccions municipals, membres del comitè aniran a parlar amb els grups polítics que es presenten amb 3 preguntes:
 Mantindreu la plantilla? Fareu regularitzacions?
 Esteu disposats a valorar la jornada laboral de 35 hores?
 Com reorganitzareu les àrees de l’ajuntament?

Després es penjaran les preguntes i respostes al bloc.

6. Altres:

No hi ha més temes a tractar.