dimecres, 30 de juny del 2010

Acta de la reunió extraordinària del Comitè Unitari del 14-06-10

Dia: 14 de juny de 2010
Hora: 13:00 h
Lloc: Local del Comitè, Can Mora

Amb l’assistència de Rafa Bernabé, Juanma García, Enric Costa, Laia Vidal, Esther Campos, Edu Garcia, Jordi Batllori, Joan Carles Cruz, Ricard Andrés i Marta Romo.

Es reuneix el Comitè Unitari per tractar l’ordre del dia següent:

1. Analitzar les mobilitzacions a l’entorn de la retallada de salaris.
2. Accions a emprendre per a intentar minimitzar les retallades.
3. Altres

Després de discutir-ho, es prenen els acords següents:

1. Analitzar les mobilitzacions a l’entorn de la retallada de salaris:

Es comenten les mobilitzacions que treballadors i treballadores de l’Ajuntament, entre els quals algunes persones membres del Comitè, han dut a terme en els darrers dies a la Garriga, en els diversos centres de treball, per a denunciar la injustícia de les retallades salarials al sector públic i per a reclamar gestos i accions de l’equip de govern en el sentit de buscar formes alternatives per a compensar-les. Es parla de les pancartes penjades als centres de treball i dels comentaris que, des de l’equip de govern, s’han fet al respecte.

Pel que fa a les mobilitzacions, doncs, es conclou que és positiu que el personal s’hagi mobilitzat, de diverses maneres, per a defensar els seus drets. Per aquest motiu, és important que es pugui aprofitar aquesta inèrcia i que la mobilització no es quedi en un foc d’encenalls puntual, sinó que es mantingui permanentment informat el col•lectiu, per tal que la pressió i la informació siguin el més efectives possibles.

2. Accions a emprendre per a intentar minimitzar les retallades:

Pel que fa a les possibilitats que té l’Ajuntament de prendre alguna mesura econòmica per a compensar les retallades enguany, s’ha parlat amb la interventora, que ha confirmat que, econòmicament, no hi ha res a fer. Caldrà tornar-hi a parlar per a avaluar què es pot fer de cara a l’any 2011.

Així mateix, es parla de la possibilitat d’aplicació de la jornada laboral de 35 hores setmanals. Si hi hagués voluntat real d’aplicar-les, no caldria esperar a la negociació del conveni, sinó que es podria fer amb un acord de la comissió paritària que, a posteriori, s’adscriuria al nou conveni. Des del Comitè es farà, de manera immediata, un petit estudi econòmic per tal d’avaluar l’impacte econòmic que tindria aquesta aplicació en els tres col•lectius en aquest sentit més problemàtics: policia, consergeries i educació. Durant aquesta setmana caldria tenir fetes aquestes valoracions, per després realitzar la reunió amb la interventora i valorar-ho conjuntament.
En el mateix ordre de coses, també caldria saber el que deixarà de pagar l’ajuntament en amortització de préstecs gràcies a aquest decret. Són diners que ja tenia previst gastar-se i que finalment es podrà estalviar.

3. Altres:

Es comenta que és molt important, per tal de mantenir aquesta informació contínua per al personal i realitzar una pressió el més efectiva possible sobre l’equip de govern en aquells temes que ens interessen, és molt important que a partir d’aquest moment s’entrin per escrit i de manera oficial –via instància- totes les queixes i peticions que sorgeixin dels treballadors/es i arribin a mans del Comitè. Cal, en aquest sentit, no deixar-ne passar ni una. De la mateixa manera, tan bon punt s’entrin oficialment, es penjaran també al bloc, perquè tothom en pugui estar al cas. Es podrà, així, fer un millor seguiment dels passos de l’equip de govern i veure si realment existeix aquesta voluntat que han manifestat d’estar més disposats a atendre les peticions del personal.

Les tasques més importants a realitzar per part del comitè en les properes setmanes, són les següents:

a) Treball previ a l’inici de la negociació del conveni, que es tractarà en la seva totalitat, però del qual s’han de tenir molt clars tots aquells punts sobre els quals no es pot renunciar.
b) En relació a les retallades de salaris i a d’altres possibles atacs a les condicions de treball, iniciar immediatament la negociació per tal d’aconseguir les 35 hores setmanals i d’altres possibles millores.
c) Iniciar la denúncia i/o entrada via instància oficial i al bloc de totes les queixes, propostes, qüestions, etc...