dijous, 14 de maig del 2009

Instància presentada el 13 de maig sobre les contractacions i els processos selectius a l'Ajuntament de la Garriga

Contractacions d’urgència:

Des del Comitè Unitari de treballadors i treballadores de l’Ajuntament de la Garriga, volem constatar que, en els darrers anys, l’Ajuntament ha estat fent contractacions d’urgència que es va comprometre a resoldre en el termini de 90 dies, mitjançant concurs-oposició per a les corresponents places. La pràctica totalitat d’aquestes regularitzacions no s’han realitzat.

En els darrers mesos, el Comitè ha estat pacient perquè la tècnica mitjana de RRHH està de baixa per maternitat i ha estat substituïda per un altra persona que, com qualsevol treballador, necessitava d’un temps per posar-se al dia.

Tanmateix, des de la Comissió de Contractació s’està elaborant un calendari per a les vacants de l’oferta pública d’ocupació d’aquest any i, sobretot, per a les places que han estat contractades via urgent que encara no s’han resolt.
Per tant, la nostra intenció en aquests moments és no denunciar aquesta situació irregular de contractació pel que hem explicat i perquè sembla que la voluntat de l’equip de govern és desbloquejar la situació, però si en un futur es repeteixen aquests fets i no es compleix l’acordat, llavors sí que passarem a denunciar-ho als organismes pertinents.

Processos selectius:

Segons l’EBEP, el Comitè no pot participar en representació dels treballadors, malgrat que nombrosos ajuntaments del nostre entorn ho estan permetent. Sí que s’hi pot participar, però, a títol personal. Des de la Comissió de Contractació s’ha sol·licitat mitjançant un informe poder participar en els tribunals que s’han convocat com a treballadors/es, segons la categoria de la plaça convocada. La petició ha estat denegada, extrem que confirma la manca de transparència que s’està donant en els processos selectius.
Aquest fet encara s’agreuja més si tenim en compte que la presència de personal als tribunals laborals va ser acordada en una reunió de la comissió paritària, els acords de la qual tenen nivell de conveni. L’equip de govern, doncs, està incomplint acords presos amb el personal de l’Ajuntament.

Els propers processos de selecció seran per a les places de promoció interna de l’Àrea Econòmica i la vacant del treballador/a social. Sol·licitem, doncs, poder participar en els corresponents tribunals aquells/es treballadors/es que tinguin la titulació acadèmica necessària per a les places convocades.