divendres, 15 de maig del 2009

Acta de la reunió del Comitè Unitari de l’Ajuntament de la Garriga, 24-04-09

Dia: 24 d’abril de 2009
Hora: 13:00 h
Lloc: Local del Comitè, Can Mora

Amb l’assistència de Paulina Trallero, Laura Clavell, Esther Campos, Enric Costa, Laia Vidal, Rafa Bernabé, Marta Romo i Joan Carles Cruz.

Es reuneix el Comitè Unitari per tractar l’ordre del dia següent:

1. Aprovació de l’acta de la reunió anterior.
2. Instàncies:
a) Comissió de Contractació.
b) Salut Laboral.
3. Comissió de Formació.
4. Reunió de la comissió de Salut laboral.
5. Reunió de la Comissió Paritària.
6. Formació sindical.
7. Preparació del nou conveni.
8. Altres.

Després de discutir-ho, es prenen els acords següents:

1. S’aprova per unanimitat dels assistents l’acta de la reunió del Comitè Unitari del dia 20 de març de 2009.

2. a) La comissió de contractació no havia fet la instància perquè RRHH ha entregat les antiguitats de la plantilla i ha posat en marxa altra vegada les contractacions, tant les d’urgència com les normals, una vegada aprovades les bases generals.
De totes maneres, es decideix igualment preparar la instància i entrar-la, posant de manifest les irregularitats comeses fins al moment i avisant que si se’n tornen a cometre a partir d’ara, es recorrerà directament al Tribunal Laboral de Catalunya o a l’estament que pertoqui en cada cas.
També es comenta que l’equip de govern se segueix negant a permetre la presència del Comitè als processos selectius. Aquest fet es posarà també de manifest a la instància i es portarà a la comissió paritària.

b) Pel que fa a la comissió de salut laboral, encara està treballant en la instància. S’acabarà i s’entregarà en breu.

La idea és entrar les dues instàncies com a màxim el dia 30 d’abril.

3. La comissió de formació es va reunir el dia 20 d’abril amb l’Alcaldessa, per tal de comentar la nova proposta de reglament de formació que s’havia presentat. L’Alcaldessa va valorar molt positivament la nova proposta i va proposar diverses millores, més a nivell d’estructura que de concepte. Hi va haver força acord.
La comissió millorarà el text segons l’acordat a la reunió entrarà al registre la nova proposta.

4. La comissió de salut laboral comenta la darrera reunió. El to és pessimista, ja que tant per part de l’Ajuntament com de l’empresa concessionària tot segueix aturat. Per exemple, el darrer document presentat per l’empresa no té plànols, està basat en normatives derogades, etc... Així mateix, els informes que presenta l’empresa estan mal fets, i dels acords presos l’Ajuntament no n’aplica pràcticament cap.
Per tots aquests motius, es creu del tot necessari accelerar tot el possible la presentació de la instància del comitè sol·licitant el desbloqueig d’aquesta comissió i, en cas de no rebre una resposta positiva, recórrer a les instàncies que corresponguin.

5. Es comenta la reunió d’avui de la comissió paritària, de la qual se’n extendrà un resum per escrit.

6. El dia 4 de maig s’inicia un curs de formació sobre negociació col·lectiva. Hi participaran uns quants membres del comitè unitari de l’Ajuntament de la Garriga, ja que es creu molt interessant de cara a la futura nova negociació del conveni.

7. El conveni actual s’ha de denunciar, com a màxim, el dia 30 de novembre.
Falta posar en comú tots els cords presos aquests darrers anys per la comissió paritària. En aquest sentit, es demanarà també la col·laboració de la gent amb propostes al bloc o al correu electrònic del comitè.
També falta realitzar la tasca de cercar les millores que han implantat l’EBEP i d’altres normatives superiors en els darrers temps.

Es decideix que tots els membres del comitè es llegiran i treballaran el conveni actualment vigent i que el divendres 29 de maig es farà una reunió extraordinària per a parlar exclusivament d’aquest tema.

8. Altres:
a) La propera reunió ordinària es farà el divendres 15 de maig.
b) Lot de Nadal i fonts d’aigües: El resultat de l’enquesta que va fer el comitè durant la darrera assemblea de treballadors i treballadores és molt clar en el sentit que la pràctica totalitat els vol mantenir. Per tant, es demanarà oficialment a l’ajuntament que ho prevegi per aquest any. S’entrarà una instància i s’adjuntaran els resultats de l’enquesta.
c) El fons social està en exposició pública fins el dilluns 27 d’abril. El dimecres 29 d’abril es penjarà el definitiu per tal que es pugui pagar amb la nòmina del mes de maig.
d) Finalment es comenta el problema de la no regularització de les places de docents de l’EME i l’EMAD. Es consensua que si no es fixen, en la mesura de possible, els llocs de treball, l’estabilitat és mínima i, per tant, la mobilitat dels treballadors, constant.