dimecres, 27 de maig del 2009

Acta de la reunió del Comitè Unitari de l’Ajuntament de la Garriga, 22-05-09

Dia: 22 de maig de 2009
Hora: 13:00 h
Lloc: Local del Comitè, Can Mora

Amb l’assistència de Paulina Trallero, Laura Clavell, Esther Campos, Enric Costa, Marta Romo, M. Antònia Garcia i Joan Carles Cruz.

Es reuneix el Comitè Unitari per tractar l’ordre del dia següent:

1. Aprovació acta anterior
2. Instàncies presentades: contractació, salut laboral i local del comitè
3. Petició lot de Nadal i fonts
4. Organització del treball a Can Raspall
5. Reunió nou conveni
6. Altres:
· EME/EMAD
· Coordinador de la FUMH
· Horari d’estiu

Després de discutir-ho, es prenen els acords següents:

1. S’aprova per unanimitat dels assistents l’acta de la reunió del Comitè Unitari del dia 24 d’abril de 2009.

2. El dimecres 13 de maig es van entrar al registre, finalment, les instàncies sobre contractació i processos selectius i sobre la proposta de nou local per al Comitè.
Uns dies abans, la comissió de Salut Laboral havia entrat una instància demanant els informes tècnics sobre Can Raspall, per tal de poder valorar les mancances del nou edifici municipal. De totes maneres, la instància que calia entrar per a denunciar la situació de paràlisi que viu aquesta comissió, per la inoperància de l’empresa concessionària i de l’Ajuntament, encara no s’ha entrat i és necessari accelerar-la el màxim possible. Per tant, es demana a la comissió que faci una proposta de text urgentment.

Pel que fa a les instàncies presentades, fins al moment no s’ha obtingut cap resposta.

3. El president ha de preparar la proposta de text, que enviarà per mail i entrarà el secretari al registre.

4. S’explica la reunió mantinguda per tot el personal de Can Raspall amb els regidors Meritxell Rochina i Quim Fornés, i la situació actual pel que fa a les tasques i l’organització del treball.
La qüestió és que l’equip de govern ha plantejat que vol obrir l’equipament amb el mateix horari que obre l’edifici central de l’Ajuntament i que, tenint en compte que no hi ha una plaça de conserge de Can Raspall, el personal que hi ha a l’edifici s’ho ha de combinar per ocupar l’espai de consergeria. A la reunió es va comentar que aquest problema ja es va plantejar des del primer moment en què es van escollir les àrees que anirien a Can Raspall. Així mateix, es va plantejar que si hi havia un lloc de treball nou calia crear una nova plaça o reduir l’horari d’obertura, de manera que l’espai de la consergeria pogués ser ocupat pel conserge de Cultura sense necessitat d’altres treballadors/es. Aquests plantejaments no van ser acceptats per l’equip de govern i el personal de Can Raspall, segons el moment, està realitzant tasques de conserge que no li corresponen, a banda de les dificultats per a desenvolupar la feina pròpia que això comporta.

Es proposa convocar a una reunió amb el president del Comitè a tot el personal de Can Raspall, per tal de comentar la situació i avaluar les possibilitats d’actuació del Comitè en aquest afer, així com el posicionament que, a nivell personal, pot prendre cada treballador/a. S’intentarà accelerar la convocatòria el màxim possible.

5. La reunió prevista per al 29 de maig es trasllada al divendres 5 de juny, per tal de poder-la preparar millor.

6. Altres:

· Es comenta la reunió mantinguda pel personal de l’EME i l’EMAD en què es va decidir presentar una instància conjunta per tal que es reconegui el contracte fix per a molta gent que porta ja anys treballant i segueix amb contracte d’obra i servei.
La mateixa instància servirà per a demanar que els processos sel·lectius que es prevegin per al professorat de l’EME i l’EMAD es convoquin abans de l’estiu i es facin durant aquest període, per tal d’evitar que hi hagi canvis de docents a mig curs i donar, així, un millor servei a l’alumnat.
· Es comenta un escrit presentat pel Comitè sobre els dubtes a l’entorn de la figura del coordinador de la Fundació Universitària Martí l’Humà, que formaria part de la plantilla de l’Ajuntament en comissió de serveis, treballant a la pràctica per una fundació privada, en funció del conveni signat entre ambdues parts.
El president del comitè és qui millor coneix aquest tema i es creu oportú esperar a una propera reunió per a avaluar el cas i la resposta que s’hagi obtingut de l’ajuntament.
· Es comenta un mail que ha enviat una treballadora de la biblioteca i que torna a posar sobre la taula el tema de l’horari d’estiu. En concret, planteja que durant l’agost, a la biblioteca treballen totes les tardes i, tenint en compte que el personal de l’Ajuntament està exempt de treballar les tardes d’agost, no sap com s’han de compensar o agafar les hores que els correspondrien.
Es consensua que les hores que deixa de treballar a les tardes d’agost el personal que treballa amb l’horari “regular”, haurien de poder-se agafar també per la resta de personal, que fa vacances a l’agost o que treballa amb horaris diferents. S’haurien de compensar amb les tardes o amb les hores que corresponguessin, segons el cas, potser sempre dins el període que el conveni designa com a preferent per a realitzar les vacances. En cas contrari, es crea una situació claríssima de greuge comparatiu.
Es plantejarà la qüestió a la propera comissió paritària, per tal d’acordar la millor solució.

Així mateix, es demanarà a la treballadora que ha enviat el correu electrònic que, paral·lelament, entri una instància plantejant el problema, el seu posicionament i reclamant una solució, per tal d’accelerar el procés.

1 comentari:

Anònim ha dit...

En quan a la instància demanant la restitució als llos de treballs de les fonts d’aigua, poder caldria preguntar-li a l’equip de govern, quina es la diferència entre la necessitat d’ingerir líquid dels treballadors durant el seu horari de treball a càrrec de l’Ajuntament i la que tenen ells a les reunions del Ple, on fan comprar ampolles d’aigua a càrrec del segons ells deficitari pressupost. O es que es possible que les lleis biològiques de tota la vida hagin canviat i el Comitè no s’ha adonat que la ingestió de H2O ara només es de vital importància per les castes dels governants i no per les classes inferiors de la societat. No anem bé.