dimarts, 15 de juliol del 2008

PROPOSTA DE REGLAMENT DE FORMACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE LA GARRIGA

El personal de l’Ajuntament de la Garriga tindrà dret a la promoció, a la formació i al perfeccionament professional, indistintament si es tracta de funcionaris o de personal laboral.

La corporació col·laborarà en la formació del seu personal elaborant polítiques de formació, reciclatge i capacitació professional.

Es constituirà una Comissió de Formació i Reciclatge, integrada per representants de l’Ajuntament de la Garriga i del Comitè d’Empresa / Junta de Personal, que adoptarà les seves propostes de mutu acord i confeccionarà les accions formatives que formin part del Pla agrupat que es gestiona anualment.

En el pressupost de l’Ajuntament de la Garriga, s’establirà tots els anys una dotació econòmica destinada específicament a formació que serà del 0,5% del capítol I.

Es concediran fins a un màxim de 80 hores a l’any per treballador/a, per a l’assistència a cursos de perfeccionament professional, quan se celebrin fora de l’Ajuntament i el contingut estigui directament relacional amb el lloc de treball o la seva carrera professional a l’Administració, prèvia autorització del Servei de RRHH.

L’Ajuntament de la Garriga elaborarà un Pla general de formació, d’acord amb les necessitats formatives que es derivin de la prèvia anàlisi i confecció del Pla esmentat.
Aquest Pla haurà de respectar sempre els criteris següents:

- Es garantirà el dret de tot el personal a assistir a cursets de formació i reciclatge, adequats al seu nivell, categoria i condicions professionals, en un pla d’igualtat.

- Els cursets organitzats per l’Ajuntament seran d’obligada assistència quan es facin dins l’horari laboral.

- El programa de formació incorporarà programes especials de formació bàsica per als col·lectius on es detectin mancances educacionals (ofimàtica, català...).

- En cap cas, l’assistència a un curs de formació suposarà l’abonament d’hores extraordinàries, però sí que es compensaran per hores de treball, si es realitzen fora de l’horari laboral, sempre i quan la Corporació demani al/la treballador/a que realitzi el curs.

- L’Ajuntament de la Garriga condicionarà l’assistència a cada curs de formació a la fixació d’un període de permanència en la Corporació (un mínim de 6 mesos treballats).


- No es podran denegar cursos a treballadors/es, sempre que es compleixin els paràmetres establerts en el reglament de formació. En casos excepcionals o dubtosos, que no quedin recollits en el reglament, es reunirà la Comissió de Formació per a decidir-ho.

- S’haurà de destinar un 60% del pressupost a la formació interna, és a dir, als cursos oferts per l’Ajuntament per assolir una millora en el lloc de treball. No es negarà cap demanda formativa que se sol·liciti per iniciativa pròpia, sempre que hi hagi crèdit pressupostari, i la formació tingui relació directa amb el lloc de treball.

- Els/les treballadors/es que tinguin contractes de substitució, i sempre que portin almenys sis mesos treballats, també tindran dret a realitzar cursos de reciclatge.

- En el cas de Jornades i Congressos de matèria relacionada amb el propi lloc de treball cada treballador/a tindrà un màxim de 80 hores per assistir a aquests actes.

- Quan per l’assistència a aquestes accions formatives el/la treballador/a hagi de desplaçar-se fora del municipi de treball habitual, percebrà indemnitzacions / dietes per raó de transport corresponent. També es pagaran les despeses en concepte d’aparcament sempre que aquest sigui necessari. En el cas que l’assistència al curs impliqui plegar més tard de les 15h l’Ajuntament pagarà les dietes en concepte de dinar.

- El personal que tingui reducció de la jornada laboral tindrà el mateix dret de rebre formació que els que treballen el 100% de la jornada.

- En el cas d’estudis que es facin per iniciativa pròpia, i sempre que tinguin relació amb el lloc de treball, l’Ajuntament pagarà el cost del curs o de la matrícula si es tracta d’estudis reglats. Les despeses de locomoció es pagaran sempre que el/la treballador/a no superi el màxim d’hores de formació anual previstes al reglament.

- La Comissió de Formació valorarà si els estudis tenen relació directa o no amb el lloc de treball.

- El treballador/a podrà escollir lliurement els cursos que vol fer oferts per l’Ajuntament.

- S’abonarà el cost dels cursos fins a un màxim de 700 euros/persona anual. La resta l’haurà d’abonar el treballador.


RÈGIM DE FUNCIONAMENT:

L’Àrea de RRHH gestionarà la formació dels treballadors, i es reunirà amb el Comitè amb caràcter ordinari trimestral per realitzar els plans, així com cada vegada que sigui necessari i ho sol·liciti algun dels seus membres.

Per tal de sol·licitar l’assistència a un curs, jornada, etc... el/la treballador/a haurà de presentar un full d’absències a RRHH juntament amb un informe signat pel cap tècnic de l’Àrea corresponent. Si es compleixen els paràmetres establerts en aquest reglament, l’Àrea de RRHH autoritzarà l’assistència al curs en un termini no superior a 72h des de la data d’entrega.En casos dubtosos, RRHH es reunirà amb el comitè d’empresa per decidir l’autorització o denegació del mateix.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fins ara no s'ha fet gaire formació interna... crec que també s'hauria de considerar tota la casuistica d'aquest tipus de formació en el reglament de formació