dilluns, 14 de juliol del 2008

RESUM DE LA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA, 8 DE JULIOL DE 2008

1. Jornada intensiva del mes de juliol

Des de l’equip de govern es va plantejar que el punt 10.2 del conveni té una contradicció; per una banda estableix que les hores anuals que es treballen han de ser iguals per tothom i per l’altre estableix que les hores de la tarda del mes d’agost que es deixin de fer com a conseqüència de la jornada intensiva no seran recuperables.

Un cop dit això, la proposta que es va plantejar des de l’equip de govern va ser la de modificar el conveni en el seu dia per establir que les hores d’agost siguin recuperables.

El comitè buscarà una alternativa a aquesta proposta, ja que considera que un benefici que atorga el conveni no s’ha de retallar, sinó que en tot cas s’ha de trobar la fórmula perquè els treballadors que no poden gaudir d’aquesta jornada intensiva perquè no treballen el mes d’agost en surtin beneficiats d’una altra manera i ampliar el benefici aconseguit a tot el personal.

Es va acordar que al mes d’octubre, quan es parli de l’horari laboral de l’any vinent, es tractarà el tema i es farà una proposta. Per tant, us demanem que ens feu arribar idees i propostes al respecte.

2. Control de presència

Tot i que el programa informàtic està comprat, cal fer la instal·lació del cablejat per poder instal·lar-lo.

3. Plaça vacant a Urbanisme

Es va informar des de l’equip de govern que de moment no hi ha intenció de substituir la vacant amb una plaça de la mateixa categoria, sinó que les feines jurídiques s’assumiran des de secretaria i les tasques administratives les realitzaran l’auxiliar administrativa de l’àrea i una auxiliar administrativa de suport, que serà una treballadora que actualment està fent feines a mitja jornada a Secretaria i que veuria ampliada la seva jornada al 100% dedicant-ne la meitat a Urbanisme.

El comitè va demanar que es definís exactament les tasques de l’auxiliar administrativa que farà mitja jornada a Secretaria i mitja a Urbanisme, i des de l’equip de govern es va dir que es faria mitjançant un acord de junta de govern local.

El comitè va preguntar què es pensava fer amb la plaça de tècnic mitjà vacant, i se’ns va dir que de moment no es farà res, i que si es veu que la fórmula emprada funciona, de cara a la plantilla de l’any vinent aquesta plaça s’extingiria.

4. Can Mora

El comitè va demanar a l’equip de govern sobre les condicions de l’edifici “Can Mora” on esta ubicat el Servei Local d’Ocupació, a banda del despatx que l’ajuntament a cedit al propi comitè.
El motiu és que es tracta d’un edifici que no compleix amb les normes d’accessibilitat, i ens consta que hi ha informes negatius pel que fa a l’estructura i instal·lacions emesos en el seu dia pels tècnics municipals.

Aquests fets fan necessari, al nostre parer, que els serveis que s’ubiquen allà necessàriament hagin de ser reubicats en un altre edifici municipal.

Des de l’equip de govern es va dir que no tenien constància dels informes negatius i que en tot cas ho mirarien perquè segons ells l’edifici ja no tenia problemes estructurals com a conseqüència de la instal·lació d’unes bigues de ferro.

En tot cas, es va dir que sí que es tenia la intenció de reubicar als serveis que hi havia instal·lats a l’edifici en un altre lloc, i que s’estava estudiant on exactament.

5. Hores extres

El comitè va preguntar a l’equip de govern sobre el tema de les hores extres que s’havia posat sobre la taula l’anterior paritària. Se’ns va dir que:
- De cara al pressupost de l’any 2009 la intenció era fer una única partida que englobés totes les hores extres.
- S’havia demanat a Intervenció un llistat de totes les hores extres fetes fins la data.
- S’havia demanat un llistat de les hores previstes fins a finals d’any.
- Es tenia la intenció d’unificar criteris per tal que totes les àrees tinguessin els mateixos drets a l’hora de cobrar hores extres i de compensar les hores de més treballades.
- S’havia demanat a l’àrea d’Esports que presentin propostes per reduir les hores extres que es fan a l’àrea.
L’equip de govern es va comprometre que cap al mes d’octubre presentaria totes aquestes propostes a la comissió paritària per poder-ne parlar.

6. Instal·lacions de la policia local

Des de la Policia Local es presenta una queixa pel que fa a les instal·lacions de les dutxes, els lavabos i els vestidors.
Es demana que s’hi faci neteja els caps de setmana.
Es diu que els vestidors no tenen una separació per dones i homes i que les dutxes estan al passadís, amb la qual cosa si una persona s’ha de dutxar, ha de passar amb tovallola pel passadís per anar fins el vestidor a canviar-se, amb el risc que això comporta de trobar-se algun ciutadà, visitant o treballador de l’Ajuntament .
Des de l’equip de govern es diu que s’estudiarà el tema.
A la propera reunió paritària es tornarà a plantejar en cas que no s’hagi aportat una solució abans.