dimecres, 2 de juliol del 2008

RESUM COMISSIÓ PARITÀRIA DIA 11/06/08

Gratificacions extraordinàries

El comitè va plantejar a l’equip de govern la inquietud de diversos treballadors d’àrees que no disposen de partida de gratificacions extraordinàries, tot i que per la seva feina han de treballar fora d’hores i en dies festius. Per aquest motiu, només tenen la possibilitat de compensar-se aquestes hores, però no tenen reconeguda la possibilitat de cobrar-les.

En aquest sentit el comitè va proposar dues opcions per evitar els greuges comparatius entre treballadors:
1) que es creés una borsa comuna a tots els treballadors per poder fer front al pagament d’hores extres.
2) que cada àrea que té reconeguda la flexibilitat horària disposes d’una partida de gratificacions.

Des de l’equip de govern es va dir que la voluntat és que les hores es compensin i no que es cobrin, tret de circumstàncies excepcionals per necessitats del servei, i que a aquests efectes es crearia una borsa d’hores extres comunes perquè també es creu que no es pot tractar els treballadors de manera diferent.

En aquest sentit també se’ns va comunicar que l’equip de govern està estudiant diverses possibilitats per evitar pagar tantes hores extres en determinades àrees.

Es considera que les hores extres son excepcionals i que no se’n poden fer per sistema perquè si no el treballador acaba pensant que un pagament excepcional forma part del seu sou quan aquesta no és la realitat.

Tancament mes de juliol

El comitè va plantejar la possibilitat de tancar l’ajuntament les tardes del mes de juliol per igualar en drets d’aquesta manera als treballadors que fan vacances al juliol i els que en fan a l’agost.

Finalment es va considerar que no es podia tancar les tardes de juliol ja que d’aquesta manera es perjudicava al ciutadà.

L’equip de govern va dir que presentaria una proposta per no perjudicar la gent que fa vacances a l’agost i que per tant ha de treballar les tardes del mes de juliol, de moment no s’ha comunicat res.

Cursos de formació

Des del comitè es planteja que és imprescindible elaborar un reglament de formació:
- per unificar criteris alhora de donar o denegar cursos al personal i als regidors.
- per regular com ha de ser aquesta formació.
El comitè s’ofereix a l’equip de govern per treballar juntament amb Recursos Humans en l’elaboració del reglament, així com en la revisió del reglament d’indemnitzacions per la seva actualització.


Clima laboral

Ja que a l’anterior comissió paritària el comitè va plantejar el problema del clima laboral i la necessitat de generar protocols d’actuació en aquest sentit, es pregunta a l’equip de govern si han tractat el tema i quina proposta presenten a la paritària.
Se’ns informa que es va tocar per sobre aquest tema a la comissió de seguretat i salut i que allà es va dir que a la propera reunió se’n parlaria, més a fons per preveure protocols.
Des del comitè es demana que s’agilitzi el tema el màxim possible, per donar-li la prioritat que es mereix.
De moment a data d’avui tampoc hi ha cap resposta en aquest sentit.