dimarts, 22 de febrer del 2011

Acta de la reunió ordinària del Comitè Unitari del 21-02-11

Dia: 21 de febrer de 2011
Hora: 13:00 h
Lloc: Local del Comitè, Can Mora

Amb l’assistència de Laia Vidal, Marta Romo, Esther Campos, i Enric Costa.

Es reuneix el Comitè Unitari per tractar l’ordre del dia següent:

1. Aprovació acta anterior
2. Votacions jornada 35 hores
3. Models d’instàncies
4. Propera reunió
5. Altres

Després de discutir-ho, es prenen els acords següents:

1. Aprovació acta anterior:

S’aprova per unanimitat dels assistents l’acta de la reunió del Comitè Unitari del dia 17 de gener de 2011.

2. Votacions jornada 35 hores:

Els dies 17 i 18 de febrer s’han realitzat les votacions en paper per a decidir el posicionament que ha de prendre el comitè en la negociació per la jornada laboral de 35 hores setmanals. Les opcions que es podien votar eren les següents:

a) Sí, accepto renunciar al pagament del Fons de modernització dels anys 2010 i 2011 a canvi d’aconseguir la jornada laboral setmanal de 35 hores en aquest mateix termini.
b) No, no vull renunciar al pagament del Fons de modernització dels anys 2010 i 2011, però vull igualment la jornada laboral setmanal de 35 hores.
c) Sí, accepto renunciar al pagament del Fons de modernització de l’any 2010 a canvi d’aplicar una jornada laboral de 36,5 hores des del mes de març de 2011 com a primer pas per arribar a la jornada de 35 hores.

S’han recollit un total de 108 vots, que suposen un 59,34 % de participació. D’aquests 108 vots, 81 s’han recollit a l’Ajuntament, 21 a l’Escola Municipal de Música i 6 a l’Escola Municipal d’Ensenyament.

Opció A: 35 vots, 32,41 %
Opció B: 29 vots, 26,85 %
Opció C: 39 vots, 36,11 %
Vots nuls: 5 vots, 4,63 %


La participació, doncs, tenint en compte el poc temps amb què van ser anunciades les votacions, ha estat bona.
A la reunió del dia 22 de febrer, en què l’Ajuntament proposarà la creació d’una comissió per estudiar la qüestió de les 35 hores, el Comitè defensarà la proposta més votada, la C, demanant que la retallada d’una hora setmanal (jornada de 36,5 hores), ha de ser d’aplicació immediata, com a màxim el dia 31 de març de 2011.
En aquest sentit, val a dir que en els càlculs que va fer l’Ajuntament per a valorar econòmicament el que suposaria l’aplicació de la jornada de 35 hores, que estaven clarament sobredimensionats, l’equivalència econòmica de retallar una hora setmana la jornada laboral era inferior al fons de modernització que ens tocaria cobrar corresponent a l’any 2010.
Per tant, es demostra que el personal municipal és conscient de la situació econòmica de l’Ajuntament i han escollit una proposta que no suposa cap cost extra per al consistori.
Així mateix, i a banda de l’aplicació immediata de la jornada de 36,5 hores setmanals, el comitè defensarà a la reunió que la comissió ha de servir exclusivament per valorar i decidir de quina manera i amb quin calendari s’arribarà a la jornada de 35 hores en els propers anys.

Es decideix també penjar al bloc el posicionament del Comitè, i es demanaran idees, opinions i propostes als treballadors i treballadores per tal de decidir les mesures de pressió a realitzar en cas que no s’apliquin les propostes del personal.

3. Models d’instàncies:

Es donen per bons els models d’instàncies per a reclamar el reglament de formació i la contractació d’un Pla de pensions per al personal que s’han presentat. El dia 22 de febrer, juntament amb l’acta de l’assemblea, els resultats de les votacions i l’acta de la reunió d’avui, es penjaran al bloc i s’enviaran per correu electrònic, per tal que tots els treballadors i treballadores les puguin entrar al seu nom al registre municipal.
Es proposa donar un cop de mà a la comissió de formació per tal de moure i desencallar definitivament el tema del reglament de formació. La Marta Romo s’ofereix.

4. Propera reunió:

La propera reunió ordinària del Comitè Unitaria serà el divendres 11 de març a les 13:00 h al local de Can Mora. S’hi haurà de parlar, entre d’altres, de la resolució de dubtes en relació al fons social, de la comissió de formació, de l’evolució de les negociacions per les 35 hores...

5. Altres:

No hi ha més temes a tractar.

3 comentaris:

jordi carreras ha dit...

bon dia,

els companys de l'escola de música tancaran la setmana que vé per "setmana blanca". Estic molt content que els hi hagin permès, però encara ho estaria més si ho poguéssim gaudir tots. Per això, demano al comité que s'infomri sobre les condicions d'aquesta setmana "de festa" i si això es pot aplicar a la resta de personal municipal. gràcies

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
COMITÈ UNITARI DE L'AJUNTAMENT DE LA GARRIGA ha dit...

Això ve del departament d'enseyament i era d'aplicació als cicles reglats. Per exemple, l'escola bressol, els conserges i el personal administratiu i tècnic no ho han gaudit. No només això, sinó que van demanar jornada intensiva perquè no hi havia classes i els ho van denegar. Per tant no es extensible a la resta de personal. En el cas municipal, han estat l'EMAD i l'EMM qui han gaudit d'aquesta setmana, però el decret també deia que s'avançaven les classes al 7 de setembre i que per gaudir d'aquesta setmana s'havia de treballar una setmana més al juliol. Com que aquí el personal no plega l'1 de juliol com a la pública, sinó el 16 de juliol, es complien els criteris sobradament.