divendres, 29 d’octubre del 2010

Acta de la reunió ordinària del Comitè Unitari del 15-10-10

Dia: 15 d’octubre de 2010
Hora: 13:00 h
Lloc: Local del Comitè, Can Mora

Amb l’assistència de Llucià Miras, Enric Costa, Laia Vidal, Marta Romo, Rafa Bernabé i Edu Garcia.

Es reuneix el Comitè Unitari per tractar l’ordre del dia següent:

1. Aprovació acta anterior
2. Contractació
3. Reserva UOS
4. Temes pendents de reunions anteriors
5. Pagament diferencial IPC
6. Consulta hores extres
7. Nou conveni
8. Altres

Després de discutir-ho, es prenen els acords següents:

1. Aprovació de l'acta anterior:

S’aprova per unanimitat dels assistents l’acta de la reunió del Comitè Unitari del dia 16 de juliol de 2010.

2. Contractació:

Es repassen les bases de dos concursos previstos per les properes setmanes. Es discuteix que es demani el nivell C de català per les places d’auxiliar administratiu/va, per a les quals només es requereix el graduat escolar. Es decideix portar aquest tema a la comissió paritària, ja que ja s’ha tractat de forma recurrent a la comissió de contractació, sense resultats.

3. Reserva UOS:

Es confirma que no hi ha serveis mínims ni reserva (“retén”) de la Unitat Operativa de Serveis.

4. Temes pendents de reunions anteriors:


a) Recurs presentat per la qüestió dels dies d’assumptes propis i l’EBEP: La setmana que ve, els serveis jurídics d’UGT ja tindran preparat el contenciós. Se seguirà informant puntualment d’aquest tema.
b) Comissió paritària: Ja estan preparats per a penjar al bloc els resums de les dues darreres reunions de la comissió paritària.
c) Negociació jornada laboral de 35 hores: La policia ha calculat que, reduint la seva jornada a 37’5 hores setmanals, es pot mantenir el mateix quadrant actual. Es demanarà una reunió amb la Neus Bulbena i en Joan Bou per tal de parlar aquest tema el més aviat possible.
d) Tribunal Laboral de Catalunya: Encara no s’ha entrat la denúncia pendent sobre la convocatòria de places provisionals.
e) Retorn de persones en excedència: Encara no hi ha resposta a la instància presentada sobre aquest tema, demanant el posicionament de l’Ajuntament per escrit.
f) Reglament de formació: En Rafa ja ha aconseguit la darrera versió del reglament de formació. S’enviaran aquesta darrera versió i el text original presentat pel Comitè, per tal de poder fer comparacions i una nova proposta. Aquest tema, a partir d’ara, el portaran en Rafa i en Ricard.
g) Relació de Llocs de Treball: De moment se segueix avançant en la resolució de conflictes pendents amb els CPT i les fitxes i adscripcions que falten. És molt important tenir present que la gent que sigui adscrita a partir d’ara haurà de cobrar retroactivament amb el sou íntegre fins a la data d’aplicació de la reforma laboral.
h) Nòmines: Actualment, a les dietes que entren per nòmina se’ls treu l’IRPF. Això no hauria de ser així i, de fet, no és així en el cas de les dietes que no entren per nòmina. Les dietes haurien d’anar a part de les gratificacions, i no haurien d’estar subjectes a retencions. L’Edu farà la consulta a l’Àrea Econòmica. Si no s’aconsegueix informació, es presentarà per escrit via instància.
i) Rebaixa del 5% als complements: Hi ha complements del sou que en d’altres ajuntaments no han patit la rebaixa del 5% i, en canvi, a l’ajuntament de la Garriga, sí. Per exemple, les hores extres. L’Edu parlarà amb l’Àrea econòmica i, si es veu clar que l’ajuntament s’ha excedit en l’aplicació del decret, s’entrarà instància demanant que es facin efectius els imports que fins ara s’han estalviat.

5. Pagament diferencial IPC:


Es comenta una consulta realitzada al comitè sobre aquest tema, ja que hi ha la sospita que l’Ajuntament pretén no pagar el diferencial aquest any. Es decideix que s’entrarà una instància amb l’article del conveni que fa referència a aquest tema (la disposició addicional primera) demanant la data en què es farà efectiu el pagament enguany.

6. Consulta hores extres:

Es comenta la consulta realitzada al comitè sobre les hores extres. Es diu que cal repassar la llei de conciliació familiar, per tal de posar en evidència la incoherència de reduir jornada per a conciliar i alhora fer hores extres. De la mateixa manera, tampoc té sentit no tenir el 100% de la jornada laboral i fer hores extres.

7. Nou conveni:


Es va realitzar la reunió de constitució de la mesa de negociació. El regidor de RRHH va demanar que no es tingués en compte la plataforma de negociació presentada pel Comitè i que es negociés en base al conveni actual. El Comitè s’hi va negar i es va acabar acordant discutir a partir de la plataforma presentada.
S’han marcat tres reunions per fer abans d’acabar l’any: 9 i 23 de novembre i 21 de desembre. És possible que si es fa evident en aquestes reunions que l’Ajuntament no té voluntat d’avançar en la negociació, es deixi per a la propera legislatura.
Així mateix, l’Ajuntament va demanar que no es fes difusió de l’evolució de la negociació a través del bloc. El Comitpe va dir que sí que se’n faria, tal com ja s’ha informat.
Per la part política hi haurà els mateixos representants que a la comissió paritària.
El Comitè es reunirà abans del 9 de novembre, en reunió extraordinària per a concretar el punts irrenunciables en la negociació i els límits fins als quals es podria arribar en la resta.

8. Altres:

Serveis que s’havien de traslladar al CAP vell: Es comenten les problemàtiques que es creen pel fet que al final no es traslladen els serveis que s’havien previst a l’edifici del CAP vell, ja que no s’hi realitzen les obres d’acondicionament.
La setmana que ve en Llucià entrarà una instància demanant què pensa fer l’Ajuntament amb aquests treballadors i treballadores –que en alguns casos treballen en espais amb greus deficiències-, i demanant una resposta per a la propera reunió de la comissió paritària.