dilluns, 25 d’octubre del 2010

Resum de la reunió de la Comissió Paritària del 23-9-2010

Assistents per part de l’Ajuntament:

 Joan Bou
 Quim Fornés
 Francesc Puigdomènech
 Joaquim Rossell
 Teresa Salvador

Assitents per part del Comitè:

 Rafa Bernabé
 Laia Vidal


Prèviament a començar els punts de l’ordre del dia de la reunió, l’ajuntament demana tractar el tema dels serveis mínims per a la vaga del dia 29 de setembre de 2010.

L’ajuntament presenta una proposta tipus de serveis mínims. Ens comenten que els
serveis mínims de l’EBM no depenen de nosaltres, però que se’ls hi comunicarà què
és el que han de fer i que voldrien que a l’àrea d’educació hi quedés algun conserge.

El comitè diu que no hi està d’acord i que, com a molt, podrien demanar que es
quedés el director del centre. A més, informa que tampoc està d’acord amb el punt en
què es diu que, com a mínim, ha de quedar una persona per àrea o servei. No és
raonable tenint en compte les característiques de l’ajuntament i a més, no s’entén per servei mínim totes les àrees o equipaments.

Tot i així, es comenta que segurament estaran coberts gairebé tots els serveis ja que hi ha força gent que ja ha manifestat que no farà vaga.

El comitè comenta que cap treballador ha de notificar amb anterioritat, si no vol, la seva decisió d’exercir el dret a vaga. L’ajuntament creu que sí que s’ha de fer.

Es modifica el punt en què diu que els coordinadors hauran de fer arribar a l’àrea de
RRHH el llistat de la gent que fa vaga i s’acorda que serà l’endemà de la vaga que els coordinadors ho notificaran.

Respecte al punt en què es diu que el dia 29 de setembre de 2010 no s’autoritzaran
permisos d’assumptes propis, el comitè diu que no hi està d’acord i que caldria afegir “excepte en casos autoritzats” . L’ajuntament diu que no, però que en cas que es produís alguna situació excepcional s’estudiaria el cas en concret.

S’acorden els següents serveis mínims:

 2 persones a l’OAC.
 Llar d’infants, una persona de l’equip directiu, un/a administratiu/va i el 25% de la plantilla
 Retén de la U.O.S. que realitzen la funció d’atenció i gestió de trucades d’urgències i d’emergències: el servei habitual.
 Serveis Socials, ajuda a domicili, s’han de prestar els serveis urgents, necessaris i inajornables.

S’aclareix que la sol•licitud de destinar a Càrites els diners que es van deixar de pagar als treballadors que van fer vaga el dia 08 de juny de 2010 la van fer els treballadors afectats i no pas el Comitè d’empresa. Se’ns informa que s’aprovarà en el Ple de setembre i que en cas que els treballadors que facin vaga el dia 29 de setembre vulguin fer el mateix caldrà que ho tornin a sol•licitar.


1. Aprovació, si escau, de l’acta del dia 8/07/2010.

El Comitè informa que no està d’acord amb el punt 6 de l’acta referent a ajuts per estudis en què es tracta el tema de pagar a un dels treballadors/es el salari mínim interprofessional i a l’altre la part proporcional del salari mínim interprofessional en relació al que se li paga al primer.

Es van donar dues converses creuades i una part de la comissió va entendre el que diu l’acta mentre que l’altre part va entendre que s’acordava pagar als dos treballadors/es el mateix.

Es discuteix aquest tema i finalment s’acorda que es rectificarà l’acord i que al treballador/a que només se li va pagar la part proporcional se li abonarà la diferència en relació al salari mínim interprofessional.

S’aprova l’acta del 8 de juliol de 2010 amb l’esmena indicada.

Pels futurs casos que es puguin donar s’estableix que, mentre no hi hagi un reglament de formació, només es concediran ajuts a la formació dels treballadors/es en els casos que no estigui recollit en el reglament d’indemnitzacions si es compleix algun dels requisits següents:

 Que la formació estigui directament relacionada amb el lloc de treball de la persona.
 Que sigui per una possible promoció i per tant ha de ser una titulació homologada.

En aquests casos l’ajut serà igual a l’import del salari mínim interprofessional i es donarà un únic cop per persona i titulació.

Qualsevol sol•licitud presentada es portarà a la comissió paritària per avaluar que es compleixen tots els requisits.

El comitè es compromet a presentar una proposta del reglament de formació a la comissió paritària abans del 31 de desembre de 2010.


2. Promoció de les auxiliars administratives.


El Joan Bou ens informa que cal tancar aquest tema com a molt tard la propera reunió per si cal tenir-ho en compte de cara al pressupost del 2011.

El comitè va fer arribar a RRHH un llistat de les auxiliars administratives amb una comparativa respecte a administratives. Això va ser el punt de partida per treballar i l’ajuntament poder presentar una proposta.

El Joan Bou ens explica que s’exclouen de la proposta de promoció les auxiliars administratives que es jubilen properament, les que estan interines perquè encara no tenen plaça en propietat i per tant no poden accedir a cap promoció i les que estan a l’OAC perquè ja estan cobrant per sobre de les auxiliars administratives. També ens comenten que han calculat que el cost de fer 8 promocions internes d’aquests llocs de treball és aproximadament de 40.000€ i que aquest proper any, amb la situació actual, no és viable.

El Comitè proposa que es faci una periodificació d’aquestes promocions en dos anys. Cal estudiar la promoció de les auxiliars administratives i fixar un calendari per tal de que es puguin fer totes les promocions.

El Joan Bou diu que ara ja tenen els càlculs, i per tant, ara cal començar a treballar en com s’ha de fer aquesta promoció. Cal veure quins llocs han de ser d’auxiliar administratiu/va i quins d’administratiu/va i llavors fer una proposta en funció de l’increment que suposi pel Capítol I i les jubilacions que s’han de cobrir.

S’acorda que l’ajuntament presentarà, per a la propera reunió, una proposta de la
periodicitat de les promocions internes en dos anys.

El Francesc Puigdomènech proposa que es faci un estudi de saturació del personal i veure realment si és necessari crear més llocs de treball o es pot reduir algun lloc.

El Quim Fornés diu que no està d’acord amb la reducció de la plantilla però sí amb la contenció i proposa que ens plantegem la multifuncionalitat dels tècnics.

El Joan Bou explica que ja fa temps, des de la reducció pressupostària, s’han reduït serveis i s’ha mirat de no crear noves places. A més, comenta que en la propera legislatura caldria plantejar agrupar àrees unipersonals per tal de compartir recursos i incrementar l’efectivitat.


3. Fixar calendari de reunions de la comissió.

El Joan Bou ens comenta que l’Oriol Ramon no té disponibilitat per assistir a les reunions en l’horari que tenim fixat per motius laborals. Es pregunta a tots els membres de la comissió si tenen disponibilitat per reunir-se les tardes que l’Oriol Ramon ha proposat però no hi ha unanimitat. Així doncs, vistes les dificultats que tots els membres de la comissió puguin assistir en l’horari proposat, el Joan Bou parlarà amb l’Oriol Ramon per si pot delegar en algú del seu grup que pugui assistir a aquestes reunions en horari de matí.

Es decideix que de moment només es fixarà una data per a la propera reunió a l’espera de que l’Oriol Ramon digui què vol fer. La propera reunió serà el dia 26 d’octubre de 2010 a les 12h.


4. Negociació de conveni/acord.


El Joan Bou ens comenta que aquest punt de l’ordre del dia era un tema polític i que, com que falta l’Oriol Ramon, ja es tractarà en un altre moment.


5. Informació i entrega del certificat de l’aprovació del Pla de Prevenció de Riscos laborals de l’Ajuntament de la Garriga.


L’ajuntament ens informa que a la JGL del 26 de juliol de 2010 es va aprovar el Pla de Prevenció de Riscos laborals de l’Ajuntament de la Garriga, junt amb la Política de Prevenció que s’ha fet arribar a tothom via c/e i que també es dona a les noves incorporacions amb la carpeta de presentació.

El Comitè proposa que tota la documentació es posi al públic per tal que tothom la pugui consultar. La tècnica de RRHH comenta que aquesta informació ja està a la xarxa i que tots els/les treballadors/es hi poden accedir. El comitè demana que s’afegeixi l’organigrama del comitè a la carpeta de presentació de les noves incorporacions i que també es pengi a la xarxa.


6. Distribució de les hores sindicals dels membres del Comitè i de la Junta de Personal.

El comitè explica que no ha tingut temps d’elaborar el document amb aquesta informació però que ho presentarà en breu a l’àrea de RRHH.


7. Protocol d’assetjament sexual.

L’ajuntament ens informa que s’ha enviat per mail una proposta de protocol i les accions dutes a terme a l’Ajuntament per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe.

Caldrà que tots els membres de la comissió s’estudiïn aquests documents abans de la propera reunió i si tothom hi està d’acord, s’aprovarà per la JGL. La tècnica de polítiques d’igualtat assistirà a la propera reunió per tal de resoldre dubtes i comentar-ho.


8. Adscripcions pendents.

Se’ns informa que a l’últim Ple es va aprovar la fitxa de Mestres de taller, en breu, es faran les adscripcions corresponents.

Pel que fa a altres adscripcions pendents, el Joan Bou s’ha reunit amb el treballador/a afectat/da i han acordat que treballaran conjuntament la modificació de la fitxa, després ho passaran al regidor corresponent. Un cop definida la fitxa es reunirà l’òrgan tècnic de valoració, i si tothom hi està d’acord es farà la valoració del lloc de treball i finalment s’aprovarà pel Ple i es farà l’adscripció.


9. Altres.

A) Preparació per la Mitja Marató.

El Joan Bou exposa que des de l’àrea d’esports es vol oferir als ciutadans la possibilitat de fer la preparació per córrer la Mitja Marató. L’àrea d’esports proposa que la tècnica auxiliar d’esports sigui la persona encarregada de fer aquesta preparació i que se li pagui amb un complement puntual. Se’ns informa que una part del cost es recupera amb el que paga la gent per apuntar-se a l’entrenament i que si ho fem d’aquesta manera, surt més econòmic que contractar una empresa.

El comitè diu que en principi no hi veu cap inconvenient, però que caldria valorar de quant és el complement i per quantes hores.

S’acorda que l’ajuntament passarà un estudi econòmic.

B) Sistema de control de presència.


El Francesc Puigdomènech pregunta com està el tema del control de presència.

El Joan Bou comenta que actualment el sistema funciona, però que és molt més lent del què es preveia inicialment. Actualment encara s’estan introduint les dades dels horaris dels treballadors.

La tècnica de RRHH torna a explicar que calen moltes hores per posar en funcionament el programa i que actualment el departament de RRHH no ho pot assumir ja que hi ha dues persones amb reducció de jornada (suposa 100 hores menys de treball cada mes) però la feina no s’ha reduït proporcionalment. Exposa que si es vol posar en funcionament aquest sistema cal una persona que hi dediqui part de la seva jornada.

El Francesc Puigdomènech comenta que aquest tema s’està allargant molt i que caldria tancar-lo ben aviat. El Joan Bou explica que ja s’ha parlat de buscar una persona que pugui donar suport a l’àrea de RRHH i que paral•lelament s’està estudiant la possibilitat de posar en funcionament el “portal de l’empleat” que pot arribar a incorporar força part de gestió del control de presència i agilitzar el seu funcionament.