divendres, 12 de febrer del 2010

Suma de dies d'assumptes propis i dies addicionals establerts per l'EBEP

Finalment l'Ajuntament de la Garriga ha donat una resposta a les peticions que, tant el Comitè com diversos/es treballadors/es directament implicats en el tema, havien realitzat per tal de consumar el seu dret a sumar el premi per anys de serveis prestats a l'Ajuntament que atorga el conveni col·lectiu i els dies extra d'assumptes propis que atorga l'EBEP.
La resposta ha estat negativa i exclou la suma de tots dos conceptes. Per aquesta raó, des del Comitè demanem a les persones que hi esteu implicades que ho sol·liciteu per escrit. Així mateix, a aquelles persones que rebeu la resposta de l'Ajuntamenten aquest sentit, us demanem que us poseu en contacte amb l'Edu Garcia a través del c/e edu008@gmail.com, ja que ell s'encarregarà de coordinar les denúncies que s'han de presentar per a continuar el procés.

A sota teniu un resum de la situació i els motius pels quals, des del Comitè, es defensa l'opció de la suma dels dies procedents del conveni i dels de l'EBEP.


L'article 50 del conveni col·lectiu del personal laboral i de l'Acord de condicions de treball del personal funcionari diu:

Article 50
Premi per anys de serveis prestats


S’estableix un premi vinculat als anys de serveis efectius prestats a l’Ajuntament de la Garriga consistent en el gaudiment addicional de dies de vacances. A aquest premi li seran d'aplicació les regles sobre comput de vacances i es podrà gaudir a partir de l'any següent al compliment de l'antigu que correspongui d'acord amb la següent escala:
A partir de 10 anys de servei, 1 dia laborable de vacances.
Entre 15 i 19 anys, ambdós inclosos, 2 dies laborables de vacances.
Entre 20 i 24 anys, ambdós inclosos, 3 dies laborables de vacances.
Entre 25 i 29 anys, ambdós inclosos, 4 dies laborables de vacances.
30 o més anys de serveis, 5 dies laborables de vacances.
En relació al comput d'antiguitat es reconeix qualsevol forma de vinculació en servei actiu així com la prestació de serveis en empreses públiques i organismes autònoms de l'Ajuntament de La Garriga.


Per altra banda l'article 48.2 de l'EBEP (Llei 7/2007 de 12 d'abril) diu:

A més dels dies de lliure disposició establerts per cada Administració pública, els funcionaris tenen dret a gaudir de dos dies addicionals en complir el sisè trienni, dret que s’incrementa en un dia addicional per cada trienni complert a partir del vuitè.

El que considerem nosaltres es que no es premia el mateix. A l'EBEP es premia amb assumptes propis i per pertànyer a una administració pública, i el conveni és un premi pels anys treballats a l'ajuntament.

Per tant entenem que hi ha funcionaris i personal laboral amb més de sis triennis treballats a l'ajuntament que, a més dels dies de vacances de més que et dóna el conveni, han d'afegir els dies d'assumptes propis que dóna l'EBEP. Així mateix ho entén la sentència del TSJ de Catalunya de data 18 de març de 2009, núm5/2009, que es pot comprovar a la següent adreça:
www.ccooub.net/pas-l/TSJC%20_%20PL%20_%20UNIVERSITATS%20P%DABLIQUES%20CATALANES.pdf.

L'ajuntament s'ha posicionat dient que tots dos articles premien el mateix, en base a un Informe Jurídic de caràcter Potestatiu no vinculant que ha emés el servei d'assistència en recursos humans de la Diputació de Barcelona, i diu que, per tant, aplicaran a tots els funcionaris i personal laboral, amb l'article que vulguin escollir, el que diu l'EBEP o el que diu el conveni.

Aquest posicionament de l'Ajuntament creiem que fa que el premi per anys prestats a l'AJUNTAMENT DE LA GARRIGA, desaparegui i uns quants funcionaris que tenien dret i la diferenciació de percebre aquest premi ja no el tindran.

S'ha fet saber a l'ajuntament que en diferents municipis del voltant, tenen per conveni, un premi per antiguitat en serveis prestats al seu ajuntament, que normalment és de dies de vacances i premi en diners en complir certs anys, i que han mantingut aquest premi, a més d'afegir els dies de l'EBEP.

En aquest informe, la mateixa Diputació de Barcelona, reconeix que hi ha sentències a favor del que demanem nosaltres, com és el cas d'aquesta del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya.

En el nostre ajuntament hi ha confusió, perquè tot es premia amb dies (o bé amb vacances o bé amb Assumptes Propis). Però què passaria si aquest premi de l'article 50 del nostre conveni hagués estat en diners? Possiblement ho tindrien més clar.

Restem a la espera que ens comuniquin aquesta decisió per escrit per poder presentar els recursos o denúncies que corresponguin, fet que ja s'ha fet saber a l'ajuntament.