dimecres, 11 de novembre del 2009

Acta de la reunió ordinària del Comitè Unitari del dia 30-10-09

Dia: 30 d’octubre de 2009
Hora: 13:00 h
Lloc: Local del Comitè, Can Mora

Amb l’assistència de Laura Clavell, Enric Costa, Laia Vidal, Joan Carles Cruz i Paula Trallero.

Es reuneix el Comitè Unitari per tractar l’ordre del dia següent:

1. Aprovació acta anterior
2. Comissió paritària
3. OAMC
4. Reglament de formació
5. Fons social
6. Reunió amb l’alcaldessa
7. Nou conveni
8. Properes reunions i assemblea ordinària
9. Altres

Després de discutir-ho, es prenen els acords següents:

1. S’aprova per unanimitat dels assistents l’acta de la reunió del Comitè Unitari del dia 2 d’octubre de 2009.

2. Comissió paritària:

Es comenta que finalment s’ha convocat reunió de la comissió per al dia 9 de novembre. Tanmateix, han desaparegut tots els temes pendents que estaven en negociació o en procés de discussió de l’ordre del dia.
Es demanarà que s’incloguin a l’ordre del dia tots aquests temes i que, si no hi ha temps per parlar-los, es convoquin reunions extraordinàries fins a resoldre’ls.

3. OAMC:

L’Organisme Autònom de Mitjans de Comunicació ha pactat una pujada escalada dels sous del seu personal, per tal d’equiparar-se al previst a la relació de llocs de treball, d’un 25% (2009), 60% (2010) i 100% (2011).
Demanen el vistiplau del Comitè. Malgrat la perplexitat pel fet que es demani aquest vistiplau, per tal de solucionar finalment aquest tema, es donarà el vistiplau, que es comunicarà a la comissió paritària, però es farà constar que, a parer del Comitè, tenint en compte la poca quantitat de treballadors/es implicats/des, es podria haver pactat la pujada en un màxim de dos anys.

4. Reglament de formació:

La proposta definitiva del reglament de formació es va entrar per instància el dia 15 d’octubre.

5. Fons social:

Es considera que caldria simplificar el mètode de càlcul del fons social. De totes maneres, és complicat fer-ho ara, amb tan poc temps. Es decideix que a la propera reunió, amb més gent, es buscarà la persona que ho faci el proper any i es decidirà exactament com es fa.

6. Reunió amb l’alcaldessa:

Es comenta la reunió mantinguda amb l’alcaldessa el dia 16 d’octubre, per tal d’exposar les qüestions aturades i les mesures de pressió que el Comitè va decidir aplicar en la darrera reunió ordinària.
S’exposa que potser a la reunió no es va ser prou contundent i no va quedar gaire clar l’ultimàtum. L’alcaldessa es va mostrar dialogant i va dir que desencallaria els diversos temes. En canvi, però, es comenta que tots aquests temes encallats s’han tret ara de l’ordre del dia de la comissió paritària. Sembla, per tant, que en realitat no hi ha cap voluntat d’arreglar les qüestions que estan parades des de fa temps.
Pel que fa al tema dels lots de Nadal, està definitivament descartat. No faran servir tampoc els diners sobrants de la partida de formació d’aquest any perquè diuen que els necessiten. De totes maneres, aquests diners són del personal, no de lliure disposició per l’equip de govern.
El comitè es va comprometre a passar un llistat de les places a cobrir i dels procediments mal fets, ja que l’alcaldessa va assegurar que hi intervindria. En aquests moments, però, les delegades de la comissió de contractació estan de baixa i no hi poden treballar.
Es diu que a la propera assemblea caldria parlar d’aquesta qüestió: temes aturats per l’equip de govern i mesures de pressió per part del personal.

7. Nou conveni:

Es parla de com comunicar la negociació del nou conveni al conjunt de treballadors/es, per tal de mantenir-los puntualment informats, que se sentin representats i puguin copsar i, en la mesura del possible, participar en l’evolució del tema.
Es consensua explicar l’estratègia negociadora en assemblea. Després, permanentment, s’aniria informant de les reunions, els temes que s’aborden i s’abordaran, les qüestions acordades...
Caldrà explicar molt bé perquè no es podran donar per avançat totes les propostes que defensarà el comitè en la negociació.
També cal decidir quines seran les persones que negociaran el conveni. En tot cas, per acabar de concretar-les potser caldrà esperar els resultats de les properes eleccions a funcionaris.

8. Properes reunions i assemblea ordinària:

• La reunió de preparació del conveni prevista per al 18 de novembre es passa al dia 27 de setembre, igualment a partir de les 8:00 h.
• La reunió ordinària, per tant, s’avança al dia 18 de novembre, a les 13:00 h, per tal de poder preparar amb temps l’assemblea ordinària.
• L’assemblea ordinària es convocarà per al dia 1 de desembre a les 14:00 h a la Sala de Plens.

9. Altres:

No hi ha més temes a tractar.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Continueu amb l'autisme habitual, dieu que heu presentat una proposta de formació, però el treballador (del que sou representants) no en sap res dels detalls, i qui diu això diu del demés, sou tant hemétics com sempre, sense comptar amb l'opinió del treballador. Després no us queixeu que la gent no us dóna suport, perquè signar xecs en blanc no és el més desitjable, i no acaba de desaparèixer la sensació que en el comité es treballa pels interesos dels seus membres (i no dieu que aleshores per això hi ha eleccions, perquè ja sabem com funciòna el tema).

COMITÈ UNITARI DE L'AJUNTAMENT DE LA GARRIGA ha dit...

Benvolgut, benvolguda,

Si has anat seguint aquest blog des del seu inici (el proper gener farà dos anys) hauràs vist que, almenys des de la meitat de l'any 2008, la negociació sobre el reglament de formació ha estat sobre la taula. Hem anat informant de la seva evolució (certament lenta i farragosa) i hem demanat en més d'una ocasió la vostra col·laboració i i les vostres inquietuds sobre el tema. Fins i tot es va passar una enquesta per a recollir les necessitats i les opinions de tot el personal municipal. Potser en aquell moment et va semblar que no era una bona eina de participació i no en vas fer ús. O potser sí i ja no ho recordes (a vegades la memòria ens juga males passades). Bé, en tot cas, has de saber que de la suma de totes les vostres aportacions, el treball de la comissió de formació del Comitè i les converses amb l'equip de govern (en concret amb l'Alcaldessa) n'ha sortit una proposta que és la que es va entrar per registre i que tu comentes.
Evidentment, la proposta, si ens l'haguessis demanat, l'hauries pogut consultar en qualsevol moment. Durant aquests propers dies la penjarem aquí, al blog, i fins i tot encara hi podràs fer aportacions, ja que ara caldrà veure què hi diu l'Ajuntament i caldrà negociar-hi.

És una llàstima que aquesta implicació i interès que mostres ara no l'hagis mostrat durant tot el procés. De segur que ens hauries ajudat molt. Que sàpigues que, de cara a futures negociacions, estàs convidat a participar i a ajudar-nos i instruir-nos en tot el que consideris necessari.

Només dues coses per acabar:
1. Què vols dir exactament amb això que el comitè treballa només pels interessos dels seus membres?
2. Si el proper cop ens dónes el teu nom, no caldrà que et responem amb escrits tan impersonals com aquest.

Gràcies per la teva col·laboració i interès, company/a.
Salut!

Anònim ha dit...

Suposo que deus trebajar a l'ajuntament. Però si tan malament ho estàn fent els teus representants, tens una molt bona opció, presentar-te a les eleccions i que et votin. Aixó es democràtic, no???? Ara tens la oportunitat de fer-ho. Ah, potser només tens temps per fer una critica des de l'anonimat i fins que toqui una altra vegada o et vagi bé. Tú si que mires unicament per tu mateix.

Lumis ha dit...

Un altre exemple de l'esport preferit pels "Anònims del mon", criticar l'entrega i la feina de la resta i no moure ni un dit per ajudar al col·lectiu.

Continueu treballant encoratjats retirant grans pedres del camí de la negocació i no us preocupeu gaire de les pedretes que us puguin llençar de tant en tant.

Jorge Juez