dimarts, 26 de febrer del 2008

Resum de la Comissió Paritària del 14-2-08

Complement de festivitat

Actualment hi ha un col·lectiu que cobra un complement de festivitat de 1000€ -per treballar els 14 dies festius que marca el calendari laboral-. Els representants del comitè exposen que a banda d’aquest col·lectiu, n’hi ha d’altres que també treballen en dies festius, i que per tant aquest complement per festivitat se’ls ha de fer extensiu també a aquests.
Es proposa que es faci un càlcul dels dies festius efectius treballats al llarg de l’any, i que el complement per festivitat es pagui en proporció.

Des de l’equip de govern es diu que aquests altres col·lectius ja cobren hores extres per aquest concepte.

Des del comitè s’exposa que el col·lectiu que cobra aquest complement també cobra hores extres i que el fet que la resta de col·lectius no el cobrin és un greuge comparatiu entre treballadors, i més tenint en compte que s’exigeix d’alguns tècnics la disponibilitat horària

Des de l’equip de govern es diu que el conveni col·lectiu no reconeix aquest complement i que per tant no es pagarà, que es considera que les hores extres en dies festius que es fan ja son ben retribuïdes, i que en tot cas en la negociació del proper conveni es posi sobre la taula


Comparativa entre la llei 7/2007, de 12 d’abril, per la que s’aprova l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic i el conveni col·lectiu vigent

Des del comitè es demana que es faci un estudi comparatiu dels dos textos per poder elaborar un document que reculli les millores que la llei aporta al conveni, i que aquest document es comuniqui a tots els treballadors perquè en tinguin coneixement.

S’estableix que la comissió de contractació, conjuntament amb la tècnica de Recursos Humans, elaboraran aquest document.


Borsa d’auxiliars administratius

S’estableix que la borsa d’auxiliars administratius es nodrirà de les persones que es presentin als processos selectius que s’obrin per cobrir places d’auxiliars administratius, que no hagin resultat les guanyadores de la plaça però que hagin passat les proves selectives establertes.

Arrel d’aquest punt, des del comitè es planteja que la comissió de contractació, en treball conjunt amb l’àrea de RRHH, estudiarà:
- com s’han de fer els processos selectius perquè aquests s’ajustin als requisits de les feines a desenvolupar efectivament (evitant d’aquesta manera l’exigència d’un nivell de coneixements superiors als necessaris pel desenvolupament de les tasques reals de la plaça).
- La possibilitat de fer els processos selectius més àgils.
- Com s’han de fer les promocions internes.
- Buscar altres mètodes de selecció alternatius al concurs oposició per les places que s’han de cobrir per promocions internes.

Des del comitè es planteja que s’han de marcar uns límits màxims en què es puguin encadenar contractes sense passar prèviament per un procés selectiu.

També s’ha de marcar un termini màxim per la durada dels contractes que s’han cobert per procediment d’urgència. Es proposa que als 90 dies com a màxim des de la contractació per urgència s’ha de convocar la plaça.

També es demana que els contractes coberts per gent provinent de la borsa, no tinguin una durada superior a un any.

Des del comitè també es planteja que la majoria d’auxiliars administratius fan tasques d’administratiu, i que s’hauria d’estudiar una promoció interna de totes aquestes places, esglaonada en el temps. L’equip de govern està d’acord en aquest punt i planteja la possibilitat d’elaborar un calendari per anar fent aquestes promocions.


Adscripcions pendents

S’informa que hi ha persones que encara no han estat adscrites

Existeix una comissió de seguiment de la valoració de llocs de treball, que és l’òrgan tècnic de seguiment, i des del comitè es demana que s’estableixi una reunió regular de la mateixa per poder seguir tots aquests casos, ja que fins ara només s’ha reunit un cop, tot i que hi ha moltes al·legacions presentades.

Es planteja el tema de l’elaboració de les fitxes dels llocs de treball creats de nou. Des de l’oposició es diu que s’hauria de desenvolupar el nou organigrama i descriure les fitxes dels nous llocs de treball creats arrel del mateix.

Des de l’equip de govern es diu que l’òrgan tècnic de valoració serà qui valorarà econòmicament els nous llocs de treball en funció de les fitxes que ha de crear la Diputació.

Promocions internes i sous

El complement específic del sou del personal que fa substitucions serà el mateix que el de la persona substituïda.

Quan un treballador, per promoció interna, accedeix a una plaça d’una categoria superior, rebrà el sou íntegre amb el què esta catalogada aquesta nova plaça a la relació de llocs de treball, sense haver de passar per la regularització dels tres anys, igual que passa actualment amb les places cobertes per noves incorporacions.
Si un treballador plega, la quitança serà la corresponent al sou que estigui cobrant en el moment de plegar, i no el que li correspondria un cop regularitzat el sou segons el previst a la RLT.


Compactació de les hores per lactància

Per calcular les compactacions de lactància dels treballadors a mitja jornada, es farà de la mateixa manera que si estiguessin a jornada completa.


Professors EME/EMAD

Referent al tema de les adscripcions dels monitors de tallers de l’EME/EMAD, l’equip de govern proposa de crear una nova figura “mestre de taller d’Educació” per a resoldre aquest problema. Es proposa que els actuals monitors de taller d’EME i EMAD siguin adscrits com a monitors de taller d’EME, amb les condicions econòmiques d’EMAD, però els que són monitors d’EME mantindran la jornada que els correspon per conveni.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Abans de res, felicitar-vos per aquest canvi d'aires del comité.
I dir-vos, suposo que ja ho sabeu, que, respecte al cobrament d'hores extra, és impossible fer-ho si no es compta amb partida a l'Àrea per a tal concepte. És a dir, hi ha qui només té la possibilitat de "recuperar" les hores d'un vespre o d'un dissabte treballats. Per a qui, com jo, sovint s'ha de buscar cangur, no surt gens a compte.
Núria Branzuela

Anònim ha dit...

bon dia,

penso que caldria concretar més els temes i terminis, per exemple: en el primer punt com es queda: que no en parlem més fins a la següent negociació de conveni? en el segon: estaria bé posar data límit a la presentació del document compartiu de l'estatut de l'empleat públic i el conveni. la resta de punts, menys els tres ultims, tampoc concreten cap data.
En tot cas, penso que està molt bé comunicar tot el que es va fent des del comitè, ja que entre tots podrem millorar més.

que vagi bé
jordi carreras

Anònim ha dit...

Des de la comissió de comunicació us volem donar les gràcies per les vostres aportacions. Núria, prenem nota del teu comentari per parlar-ne a la propera reunió del comitè.

Jorge Juez ha dit...

Referent al tema del complement de festivitat, espero que tots els treballadors de la casa que per una causa o altre han de treballar els dies festius aconsegueixin el reconeixement d'aquest complement de 1000 €.

Ara sobre aquest complement es important que perquè tothom tingui tota la informació necessària per tal de poder opinar al respecte, crec que s'hauria de dir que el col•lectiu que actualment està cobrant aquest complement, quan treballa aquest dies festius no ho fa fent hores extres, si no en el seu horari normal de treball i amb això no vull dir que l'equip de govern tingui la raó quan dona les seves explicacions, o sí, be no ho se ni sóc la persona adequada per valorar-ho.

També es podria afegir a aquest tema que aquest diners que es paguen en aquest concepte, han estat canviats per una compensació en dies de festa que ja era efectiva des de el primer conveni i pel mateix concepte. Que aquest canvi a estat negociat pel representants dels treballadors amb l'equip de govern dins de l'última negociació del conveni, i que el motiu principal pel que es va posar sobre taula, va ser el problema que causava la compensació en dies de festa al normal desenvolupament dels horaris del col•lectiu.

De totes formes em reitero en la idea de que es pugui encaixar en altres col•lectius i que ho pugui cobrar tothom.

Salutacions