dimarts, 19 de febrer del 2008

Assemblea del 15 de febrer de 2008

Bon dia!

A sota us adjuntem l'acta de l'Assemblea de divendres passat, 15 de febrer. Esperem que us sembli correcta i estem en contacte!

Salut!

Assemblea ordinària de treballadors de l’Ajuntament de la Garriga

Dia: 15 de febrer de 2008
Hora: 14:00 h
Lloc: Sala de Plens, Ajuntament

Per part del Comitè hi assisteixen: Jordi Batllori, Esther Campos, Laura Clavell, Enric Costa, Llucià Miras, Mª del Mar Isaac i Mª Antònia Garcia. Més tard s’hi incorporen la Marta Romo i en Rafael Bernabé.
Assisteixen a l’Assemblea un total de 35 treballadors i treballadores, als quals se’ls entrega un document amb l’estructura del Comitè, una explicació de cada comissió de treball i les diverses maneres de contactar-hi.

Es reuneix l’Assemblea ordinària de treballadors de l’Ajuntament de la Garriga per tractar l’ordre del dia següent:

1. Presentació del nou Comitè Unitari i resum del treball realitzat en l’anterior etapa.
2. Presentació i explicació de l’organització i els objectius de les comissions de treball.
3. Explicació de la reunió de presentació del Comitè Unitari amb l’Equip de Govern.
4. Precs, preguntes i suggeriments.

La sessió s’ha desenvolupat de la següent manera:

1. Presentació:

L’Esther Campos i en Jordi Batllori presenten els membres del Comitè Unitari i expliquen, a grans trets, el seu funcionament i organització.

Expliquen també les principals línies de treball de l’anterior comitè unitari i els principals objectius aconseguits: l’aprovació del conveni, la valoració de llocs de treball, malgrat els problemes que ha comportat... així mateix, es fa autocrítica de diversos aspectes de treball que no han funcionat, com la comunicació amb els treballadors. També s’informa als treballadors que el Comitè ja disposa d’un local propi on poden anar a fer les consultes en els horaris estipulats.

2. Comissions de treball:

Cada comissió explica el seu funcionament, els dies, hores i llocs de les reunions, el treball realitzat fins al moment i les principals línies de treball i objectius a aconseguir per l’any 2008. També s’expliquen els diversos canals de comunicació que ha establert el comitè per a facilitar el contacte amb els treballadors.

-Comissió de Contractació: Parla l’Esther Campos.
-Comissió de Fons Social: Parla la Laura Clavell.
-Comissió de Formació: Parlen l’Antònia Garcia i la Laura Clavell.
-Comissió Paritària: Parla en Jordi Batllori.
-Comissió de Seguretat i Salut: Parla en Llucià Miras.
-Comissió de Comunicació: Parla l’Enric Costa.
-Comissió de Relacions Laborals: Parla l’Enric Costa.

3. Presentació a l’equip de govern:

En Rafa Bernabé explica a grans trets la reunió de presentació del Comitè Unitari amb l’Equip de Govern, que es va celebrar el dia 8-2-08.
Explica que hi va haver una bona rebuda de les propostes de treball del Comitè per part de l’Equip de Govern, especialment en el tema de Formació. Explica també els dubtes i preguntes que van generar algunes propostes, especialment en relació a l’accés obert al bloc del Comitè.

Finalment, aprofita per agrair la feina realitzada per part de la gent que formava part de l’anterior Comitè Unitari i que ara ho ha deixat.

4. Precs, preguntes i suggeriments:

Hi ha una pregunta sobre el bloc, sobre si serà d’accés obert per a tothom, o només pels treballadors, si a la publicació de les actes i altres documents es tindrà en compte la confidencialitat.
El comitè explica que s’ha decidit de moment fer un bloc d’accés obert perquè facilitar-ne la utilització per part de tothom. En funció de l’experiència, els problemes i necessitats que sorgeixin, es valorarà si restringir-ho només a usuaris registrats. Així mateix, també s’informa que s’evitaran els noms propis i els casos individuals en els documents que es publiquin, i que s’extrauran resums d’aquells temes que afectin el conjunt o sectors de treballadors.

També hi ha una pregunta sobre si s’ha d’obtenir el permís del cap per sortir del lloc de treball per anar a veure alguna de les comissions del comitè al local de Can Mora. El comitè respon que sí que cal el permís i que el fet de poder sortir no és un dret adquirit dels treballadors. Per tant, dependrà del que digui el cap. En tot cas, hi ha força maneres de posar-se en contacte amb el Comitè, si no es té la possibilitat d’abandonar temporalment el lloc de treball.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicito al Comitè per aquest nou impuls. És molt important que feu públiques les actes de totes les reunions. De les assemblees també, doncs hi ha personal que no hi pot assistir i poder llegir l'acta et dóna dret a estar informat i a participar, i participar és un dret de tots que millorarà (encara més) el funcionament del Comitè i això, òbviament anirà en benefici de tots!

Carles Montagut Roquet