dilluns, 18 de febrer del 2008

Presentació del nou Comitè Unitari a l'Equip de Govern

Benvolguts/des,
A sota us adjuntem l'acta de la reunió de presentació del nou Comitè Unitari de l'Ajuntament amb l'Equip de Govern, que es va celebrar el dia 8 de febrer.

Salut!

Reunió de presentació del Comitè Unitari de l’Ajuntament de la Garriga amb l’Equip de Govern

Dia: 8 de febrer de 2008
Hora: 09:30 h
Lloc: Sala de Plens, Ajuntament

Hi assisteixen, per part de l’Equip de Govern: Oriol Ramon i Meritxell Budó.
Hi assisteixen per part del Comitè: Esther Campos, Paulina Trallero, Laura Clavell, Enric Costa, Marta Romo, Eduard Garcia, Mª del Mar Isaac, Rafael Bernabé i Mª Antònia Garcia. Més tard s’hi incorpora Llucià Miras.

Es reuneixen el Comitè Unitari i l’Equip de Govern de l’Ajuntament per tractar l’ordre del dia següent:

1. Presentació del nou Comitè Unitari a l’Equip de Govern.
2. Altres

En Rafa Bernabé explica als membres de l’Equip de Govern la composició del Comitè Unitari, presentant els nous membres, i explicant-ne el funcionament intern i de treball.
Seguidament es passa a parlar de les diverses comissions de treball:

Comissió paritària:
Es comenta la nova composició de la comissió, amb la incorporació de la Carme Peirotén i la baixa d’en Jordi Batllori, Sobre el funcionament se’n parla només de passada, ja que els membres de l’Equip de Govern el coneixen bé.

Comissió formació:
S’explica la composició de la comissió i de la importància d’assegurar que hi puguin accedir tots els treballadors. En aquest sentit, es comenta que es farà una enquesta entre els treballadors per a conèixer les necessitats que hi ha, i que es reelaborarà el reglament i es tornarà a presentar per a ser discutit amb l’Equip de Govern (EG).
Els representants polítics manifesten que l’EG creu que és molt important la formació del personal i que li sembla molt bé que es faci un reglament, perquè creuen que hi molt desequilibri entre treballadors en aquest sentit.
Diuen que també és important buscar cursos de la Diputació, de les associacions de municipis, etc. que molts cops són gratuïts i destinats als ajuntaments.
Hi ha acord en què el reglament haurà de ser aprovat pel Ple Municipal.

Comissió comunicació:
S’explica la composició de la comissió i es parla dels objectius i les noves propostes per a millorar la comunicació entre el comitè i els treballadors.
La proposta de creació del bloc genera debat per part de l’equip de govern, pel fet que hi pugui tenir accés tothom, no només els treballadors.

Comissió contractació:
S’explica la composició de la comissió, els assumptes dels quals s’encarrega i les noves propostes per aquest any.
L’EG pregunta si també tracta les peticions de compatibilitat del personal. En Rafa explica que aquest tema no està dins de les competències de la comissió.
Es debat sobre la necessitat d’agilitzar els processos de selecció de personal.

Comissió Seguretat i Salut:
S’explica la composició de la comissió. Es parla dels diversos temes que es tracten i dels assumptes importants que resten encallats.
Així mateix, es comenta que, amb la nova composició, s’haurà de tornar a constituir formalment la comissió.

Comissió fons social:
S’explica la composició de la comissió, com funciona i es comenta que, de cara al proper fons social, s’haurà de canviar el reglament.

Comissió relacions laborals:
S’explica la composició de la comissió, quins són els objectius i com es preveu actuar, i que en primer lloc es redactarà un protocol d’actuació.


Altres:
Els representants polítics demanen que el contacte i el diàleg entre l’EG i el Comitè siguin fluïds i sincers, per a facilitar la solució dels problemes i les qüestions que sorgeixin.