dilluns, 31 de maig del 2010

Acta de la reunió ordinària del Comitè Unitari del 14-05-10

Dia: 14 de maig de 2010
Hora: 13:00 h
Lloc: Local del Comitè, Can Mora

Amb l’assistència de Rafa Bernabé, Llucià Miras, Enric Costa, Esther Campos, Paula Trallero i Edu Garcia.

Es reuneix el Comitè Unitari per tractar l’ordre del dia següent:

1. Aprovació acta anterior
2. Plataforma per a la negociació del conveni
3. Comissió paritària
4. Denúncies contractacions d’urgència des d’1 de gener de 2005
5. Denúncia qüestió EBEP + dies de vacances extra
6. Revisió de les fitxes de la Relació de llocs de treball
7. Contractació
8. Vaga 2 de juny
9. Altres

Després de discutir-ho, es prenen els acords següents:

1. Aprovació acta anterior:

S’aprova per unanimitat dels assistents l’acta de la reunió del Comitè Unitari del dia 26 de març de 2010.

2. Plataforma per a la negociació del conveni:

El dia 20 de maig s’ha convocat reunió per a constituir la mesa de negociació, però ara sembla que des de l’equip de govern es voldrà parlar de temes previs, sense constituir encara la taula.
Es comenta la composició de la mesa per part del comitè. Una opció és anar-hi tres persones fixes, més els representants dels sindicats, més els delegats LOLS, i encara algú altre quan es negocïin els annexos. Com a representants del Comitè s’escull en Rafa, en Llucià, en Juanma i la Laia, que prendrà les actes de les reunions. Aquests dos últims hauran de donar-hi el seu vistiplau, ja que no són presents a la reunió.

3. Comissió paritària:

Es comenten els diversos temes tractats a la darrera reunió de la comissió. En breu es penjarà el resum complet al bloc.

4. Denúncies contractacions d’urgència des d’1 de gener de 2005:

L’Enric comenta que no ha tingut temps de preparar l’escrit i que espera poder-lo fer la setmana que ve.

5. Denúncia qüestió EBEP + dies de vacances extra:

L’Ajuntament va contestar fa dues setmanes dient que el recurs previ al contenciós administratiu presentat no es tenia en compte. Ara s’ha enviat la resposta als serveis jurídics de la UGT per tal de preparar el contenciós.

6. Revisió de les fitxes de la Relació de llocs de treball:

Es comenta un dels darrers casos de revisió de les fitxes de la relació de llocs de treball. En concret és el cas d’una persona que l’Ajuntament ha destinat a un lloc de treball diferent del que ocupava quan havia entrat. Ara s’ha redactat la fitxa del nou lloc de treball i l’Ajuntament proposa aplicar un CPT a la persona afectada, perquè el sou que li correspon hauria de ser inferior.
Es parla el tema i es té clar que el conveni recull el fet que si es canvia una persona de destinació, aquest canvi no li pot suposar un empitjorament de cap de les condicions del lloc de treball que ocupava originalment.
En Rafa repassarà el conveni per a buscar l’article concret i s’enviarà una carta a la comissió de la relació de llocs de treball per a mostrar la disconformitat del comitè amb aquest cas i demostrar-ne la inaplicabilitat, tenint en compte el conveni.

7. Contractació:

• Es comenta la proposta de la comissió per a facilitar el retorn de les persones que estan en excedència, incloent específicament al conveni que puguin demanar el retorn a una plaça de categoria inferior. S’intentarà incloure-ho, doncs, en el redactat del nou conveni.
• D’altra banda, es decideix que es demanarà per escrit a RRHH el posicionament de l’Ajuntament respecte del retorn de persones en excedència, sobre quan i com poden demanar el reingrés. Després es portarà la resposta obtinguda als serveis jurídics dels sindicats, ja que al Comitè no estem d’acord amb les respostes obtingudes fins al moment.

8. Vaga 2 de juny (finalment s’ha convocat pel dia 8 de juny):

Es comenta que de moment només s’ha filtrat que aquest dia es convocarà vaga per a tota l’administració pública.
Se suposa que la retallada de salaris serà sobre el total del sou més els complements.
Quan arribi més informació s’haurà de fer molta difusió, penjar cartells i pancartes el dia de la vaga, etc... caldrà estar molt atents.

9. Altres:

• Nòmines: Actualment, a les dietes que entren per nòmina se’ls treu l’IRPF. Això no hauria de ser així i, de fet, no és així en el cas de les dietes que no entren per nòmina. Les dietes haurien d’anar a part de les gratificacions, i no haurien d’estar subjectes a retencions.
Es preguntarà com es fa actualment a l’Àrea Econòmica, i després es treurà a la comissió de contractació.