dilluns, 14 d’abril del 2008

Reunió extraordinària del Comitè Unitari de l’Ajuntament de la Garriga

Reunió extraordinària del Comitè Unitari de l’Ajuntament de la Garriga

Dia: 03 d’abril de 2008
Hora: 11:00 h
Lloc: Local del Comitè, Can Mora

Amb l’assistència de Rafa Bernabé, Jordi Batllori, Esther Campos, Paulina Trallero, Laura Clavell, Carme Peirotén, Mª Antònia Garcia, Llucià Miras, Marta Romo i Joan Carles Cruz. Més tard abandona la sessió Paulina Trallero.

Es reuneix el Comitè Unitari per tractar l’ordre del dia, prenent els següents acords:


1. Conflicte a l’Escola Municipal d’Art i Disseny:

S’expliquen i es discuteixen els fets ocorreguts i es decideixen accions a emprendre.

2. Comissió de contractació:

La comissió informa que des de l’Àrea de Recursos Humans de l’Ajuntament els han informat que necessiten fer tres substitucions per urgència, dels llocs de treball que fins ara han ocupat l’Iu Boixader, la Gemma Castells i la Núria Calls. En els dos primers casos, els treballadors deixen el lloc de treball, mentre que en el tercer es tracta d’una baixa laboral que sembla que s’allargarà.

RRHH pretén agafar les persones substitutes sense cap tipus de procés d’informació pública i de selecció.
S’està d’acord en què això no es pot consentir i que, almenys, s’hauria de fer un concurs de mèrits. En tots els casos s’hauria de publicitar la convocatòria a la premsa comarcal –si es tracta de temes urgents no caldria que es fés oficialment- i que els candidats presentessin CV’s. Així es podria realitzar el concurs de mèrits, amb el compomís per part de l’Administració que en un màxim de 3 mesos sortís la plaça –excepte en el cas de la baixa laboral-.
A més a més, cal recordar que els polítics no poden intervenir en la tria. Es decideix que es comunicarà a RRHH que qualsevol procediment que no sigui legal s’impugnarà.

3. Altres:

En Rafa comenta el cas de 4 professors que han substituït la Maruja Ventosa en uns tallers a l’IME. La persona substituïda no estava contractada, sinó que facturava. Sembla que abans de començar van acordar de paraula que ho cobrarien a preu d’hora extra, però al final els ho paguen a 8 €/hora, que és el que facturava la persona substituïda. S’han queixat al Comitè per aquest fet.
S’acorda dir-los que presentin una instància formal queixant-se d’aquest fet. En funció de la resposta que rebin el Comitè actuarà en conseqüència.